Introductie

Voor onze eindklant in Utrecht zijn wij op zoek naar een freelance / interim Senior Tester in het kader van een nieuw te implementeren verzekeringsplatform.

Locatie: Hybride (remote / Utrecht)
Start: ASAP, maar binnen 6 weken
Duur: 10 maanden (32-40 uur per week)
Overig: CV’s met motivatie gebaseerd op de aanvraag
Taal: Nederlands (!)

Organisatie

Onze opdrachtgever gaat een nieuw verzekeringsplatform implementeren, waarbij ook een nieuwe online omgeving (aanvraagstraten, beheren van verzekeringen en -schades) ontwikkeld en geïmplementeerd zal worden.

Om het nieuwe verzekeringsplatform in te passen in het applicatielandschap moeten ook diverse integraties aangepast of ontwikkeld worden. Ook zullen we de data van het oude verzekeringsplatform naar het nieuwe verzekeringsplatform gaan migreren.

In een eerdere fase van het programma zijn de requirements opgehaald en vastgelegd en is een Master Test Plan opgesteld. Recent is de fase gestart waarin de producten en processen in het platform worden geconfigureerd, interfaces worden gemaakt of aangepast en de online omgeving wordt ingericht. Nu kunnen ook de testwerkzaamheden voor de eerste producten en interfaces van start gaan.

Functie

Werkzaamheden
De werkzaamheden hebben betrekking op het voorbereiden, uitvoeren en begeleiden van integratie-, functionele- en gebruikersacceptatie testen. De senior tester ondersteunt actief de testactiviteiten en begeleidt de testers vanuit de business en functioneel beheer met inhoudelijke vakkennis. Hij/zij werkt samen met de test manager binnen de werkstroom Testen.
De senior tester heeft ruime inhoudelijke kennis van en praktische ervaring met het vakgebied testen.

1. Je helpt mee om de vertaalslag van requirements en processen naar de juiste testscenario’s te maken. Je hanteert hierbij een risico gebaseerde aanpak.
2. Je begeleidt de business testers en functioneel beheer bij het voorbereiden en uitvoeren van testen. Je helpt zelf mee in de uitvoering.
3. Je begeleidt het bevindingenproces in Azure DevOps en rapporteert over status, voortgang en kwaliteit van het deeltrajecten waar je aan werkt.
4. Je signaleert mogelijkheden voor
verbeteringen en voert deze, in overleg binnen de werkstroom, door.

Functie-eisen

Werkervaring en skills
– Een afgeronde opleiding op HBO- of WO-niveau.
– TMap of ISTQB gecertificeerd.
– Minimaal 7 jaar werkzaam als (senior) tester.
– Minimaal 1 jaar ervaring in verzekeringsbranche.
– Ruime ervaring met de verschillende testsoorten (integratie testen, functionele – acceptatietesten, gebruikersacceptatie testen).
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift.
– Kennis van, ervaring met Microsoft DevOps.
– Implementatie van ICT-systemen in de verzekeringsbranche (administratie, frontoffice toepassingen, integraties met andere systemen). Kennis van schadeverzekeringen is een pré.
– Verzekeringssystemen (pre Level van CCS).
– Online omgevingen (pre UMBRACO en Salesforce Experience Cloud).

Soft skills:
– Klantgerichtheid, analytisch, plannen en Organiseren.
– Stressbestendig, pragmatisch, flexibel en kan snel schakelen bij tegenslagen.
– Communicatief (w.o. presenteren) en goed kunnen luisteren en onderhandelen.
– Voortdurend verbeteren en samenwerken.
– Zorgvuldig met oog voor kwaliteit.
– Overtuigend en vasthoudend.
– Initiatiefrijk, brengt eigen kennis en ervaring in om te challengen en aan te vullen.
– Verantwoordelijkheidsgevoel en resultaatgericht.

Inlichtingen

Michel Koning 06-34657362

Sollicitatie

Heb je interesse in deze freelance opdracht? Mail dan nu jouw cv en een korte motivatie aan michel.koning@optimizit.nl of up-load jouw cv via onderstaande button solliciteren. Even bellen voor meer informatie kan natuurlijk: 06-34657362.
We horen graag van je!