Introductie

Wij zijn op zoek naar een freelance Data Scientist voor onze multi-national opdrachtgever voor het team om het innovative data platform verder uit te bouwen.

Start datum: ASAP
Duur: tot 31-12-2022 with option to extend (32-40 hours)
Locatie: Hybrid / 1-2 days op kantoor Amsterdam
Taal: Nederlandstalig

Organisatie

In deze veelzijdige rol neem jij het initiatief om het gebruik van machine learning binnen de nieuwe advertising tech SaaS venture verder uit te bouwen! Dit platform bedient onze SaaS klanten in Europa, en later wereldwijd. Dmv automatische verwerking & optimalisatie van tientallen miljoenen  tientallen miljoenen aan advertising spend, helpen we miljoenen werkzoekenden.
Het komende jaar staat het verder uit ontwikkelen van een data platform en het in gebruik nemen van machine learning (ML) op de planning. Het uiteindelijke doel hierbij is om toegevoegde waarde te leveren aan de diensten en producten van het SaaS platform en zijn klanten.

Een aantal voorbeelden van topics die we willen ontwikkelen zijn:
 het bouwen van een advertentie classificatiemodel voor verschillende landen
 het (re)targeten van high-potential audiences
 het bouwen van een model dat voorspelt hoe goed een vacature advertentie zal gaan presteren op verschillende media kanalen
● het bouwen van een real-time cross-mediaal biedings model.

De nieuwe SaaS venture bestaat uit verschillende specialisten. Industrie experts, maar met name highly skilled product / data / development specialisten (zoals data analist, analytical engineer, data engineers, data scientists, front- and back-end developers).

Qua technologie gebruiken wij: SQL, Python, PySpark, sklearn, implicit, xgboost, MLFlow, Airflow, dbt, AWS en Databricks.

Functie

Wat ga je doen
● Als data scientist neem je de leiding om met ML-toepassingen waarde te leveren aan de organisatie.
 Je weet de laatste ontwikkelingen binnen data science op een praktische manier te vertalen in oplossingen die specifiek zijn voor de onze SaaS business.
 Je werkt volgens de laatste software engineering best practices en bouwt robuuste en schaalbare pipelines om de modellen in gebruik te nemen.
 Verder heb je een voortrekkersrol en ben je in staat om met passie en enthousiasme het gebruik van machine learning over te brengen aan de verschillende stakeholders. Samen met hen stel je de roadmap voor de implementatie van ML modellen op.
● Daarnaast bouw je verder aan onze best practices, standaardisaties en frameworks rondom data en ML.

Functie-eisen

Wie ben jij
We zoeken iemand met minimaal 5 jaar ervaring binnen het data science veld. Je bent pragmatisch, durft beslissingen te nemen, neemt het initiatief om kansen te grijpen en projecten te verwezenlijken en stimuleert het gebruik van ML binnen de organisatie.

Daarnaast:
 Heb je ervaring met NLP, Python/R, SQL en (relationele en cloud) databases. Als je ook nog ervaring hebt met Spark en Databricks is dat zeker een voordeel!
 Ben je helemaal thuis in de wereld van big data en machine learning en het gebruik daarvan voor online businesses.
 Ben je communicatief in staat om te opereren in een groeiend, dynamisch bedrijf en weet je de verwachtingen bij verschillende stakeholders goed te managen.
 Kun je de doelstellingen en roadmap van data science initiatieven helder overbrengen en de organisatie enthousiast maken om deze uit te voeren.
● Neem je de leiding in de uitvoering van de plannen en de aansturing van je collega data scientists.

Inlichtingen

Michel Koning 06 – 34657362

Sollicitatie

Heb je interesse in dit (freelance) project? Stuur dan jou up to date cv + korte motivatie + indicatietarief in Word format aan michel.koning@optimizit.nl of bel met 06 – 34657362 voor meer informatie.