Introductie

Vind jij het interessant om mee te bouwen aan de grootste lokale nieuwssite van Nederland? Ben je gek op data, het optimaliseren van de user experience voor miljoenen consumenten én in staat om tegelijkertijd de belangen van duizenden ondernemers niet uit het oog te verliezen?
Reageer dan op deze freelance aanvraag.

Locatie: remote
Startdatum: medio februari 2022
Duur: 6 maanden (met optie verlenging)

Organisatie

Via het platform waar je aan werkt volgt men het belangrijkste lokale nieuws, worden users verrast met leuke tips voor het weekend, ontdekken ze nieuwe winkels en restaurants en profiteert men  van interessante aanbiedingen.
De website is actief in 39 locaties door heel Nederland en bereikt maandelijks miljoenen consumenten. Ook ondernemers weten ons goed te vinden: we helpen duizenden ondernemers met (lokale) marketing campagnes via ons platform middels branded content, display advertising e.a. oplossingen.

In de informele sfeer die heerst is er veel ruimte voor eigen initiatief, nieuwe ideeën,  ondernemerschap en persoonlijke groei.

Functie

Als Product Owner lever je een belangrijke bijdrage aan de doorontwikkeling van de site.

Concreet houdt dit het volgende in qua werkzaamheden:
– Het doorvertalen van de bedrijfsstrategie en doelstellingen naar een concrete product roadmap.
– Analyseren van gebruikersdata en het inventariseren van klantbehoefte, trends & ontwikkelingen in de markt en feedback vanuit diverse stakeholders (redactie, sales, marketing en management).
– Dit vertaal je naar concrete user stories voor het externe development team.
– Aansturen van ons externe development team en het testen van opleveringen.
– Zorgdragen voor afstemming met redactie, marketing en sales omtrent lanceringen.
– Uitvoeren van A/B en multi-variatie tests ten behoeve van het verder optimaliseren van het  platform.

Functie-eisen

– Je bent een kei in het door vertalen van ideeën en analyses naar concrete user stories.
– Je bent proactief in het delen van updates richting de diverse stakeholders en haalt regelmatig feedback om een juiste roadmap te bepalen.
– Hbo/wo werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
– Je hebt passie voor data. Je bent analytisch sterk en houd ervan om op basis hiervan continu te optimaliseren en uit te bouwen.
– Ervaring met zaken als Google Analytics, A/B testen, WordPress en Mailchimp.
– Je hebt de skills om te schakelen tussen de belangen van de ondernemer, de lezer, de klant en de website.
– Een open houding, ben je communicatief sterk en in staat om met verschillende afdelingen te schakelen (redactie, sales en marketing) om een juiste product roadmap samen te stellen die bijdraagt aan overall doelstellingen.

Inlichtingen

Michel Koning 06 – 34657362

Sollicitatie

Heb je interesse in deze freelance opdracht? Stuur dan jou up to date cv + korte motivatie + indicatietarief in Word format aan michel.koning@optimizit.nl of bel met 06 – 34657362 voor meer informatie.