Introductie

Wij zoeken een freelance Bi Analist met kennis van Qlik en Google Data studio ter uitbreiding van het BI-team bij onze eindklant.

Startdatm: januari 2022
Locatie: remote (klant locatie is Hoofddorp)
Duur: 3+3 maanden
Uren/week: 32-40

Organisatie

Business Intelligence is een nieuw team binnen het onderdeel Development & BI. Het team is verantwoordelijk voor dashboarding, reporting en analyse voor de special-interest websites.
Het team bestaat op dit moment uit 2 data analisten en de teamlead BI.

Functie

Als BI Analist is je voornaamste doel het verwerken van data tot bruikbare inzichten voor de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de reporting, dashboarding en kwantitatieve analyses. Je bouwt samen met het data team dashboards om prestaties inzichtelijk te maken en maakt analyses mbt site performance, traffic en bezoekersgedrag Je signaleert daarnaast pro-actief kansen en bedreigingen en kunt dit vertalen naar helder, concreet advies en adequate acties.

De opdracht is tweeledig:
– Standaardiseren en inrichten van huidige dashboarding en reporting binnen de SIM organisatie zodat iedere titel de belangrijkste KPI’s op dagbasis ter beschikking heeft. Waar mogelijk gebeurt dit in Qliksense, waar nodig nog in Google datastudio
– Behoeften in kaart brengen voor de overgang naar Snowplow als analytics collector en Qlik (sense) als dashboarding & analysetool

Functie-eisen

– HBO/WO denk- en werkniveau
– Minimaal 5 jaar ervaring als analist
– Je hebt ruime ervaring met het ontwikkelen van dashboards in Qlik(sense)
– Je hebt ervaring met web analytics en tracking
– Je kunt adviezen en rapportages helder verwoorden in woord en geschrift
– Je werkt zeer nauwkeurig en gestructureerd met een resultaatgerichte instelling
– Ervaring met Google datastudio is een pre
– Ervaring met Snowplow is een pre
– Kennis van en ervaring met relationele databases/ SQL is een pre

Inlichtingen

Michel Koning 06 – 34657362

Sollicitatie

Heb je interesse in deze freelance opdracht? Stuur dan jou up to date cv + korte motivatie + indicatietarief in Word format aan michel.koning@optimizit.nl of bel met 06 – 34657362 voor meer informatie.