Introductie

Wij zijn op zoek naar een Freelance AFAS functioneel beheerder.

Start: ASAP
Duur: 6+ maanden(minimaal 32 uur per week)
Locatie: enkele dagen per week in Utrecht

Organisatie

De klant heeft alle krachten ter ondersteuning van haar strategische veranderdoelstellingen gebundeld in een ‘Veranderorganisatie’, genaamd ‘Change’.
Deze organisatie voert de regie over het ‘Klant Strategie-realisatieplan’ en draagt verantwoordelijkheid voor de uitvoering van alle programma’s en projecten die daarvan deel uitmaken.
Binnen Change heeft de afdeling Ontwerp & Specificatie een aantal functies rond portfolio-/informatiemanagement, informatieanalyse en functioneel beheer.
Hiervoor zoeken wij een Freelance Functioneel analist/beheerder.

Functie

Als Functioneel analist/beheerder ben je de spin in het web en het gezicht voor de gehele organisatie voor het beheer van de bedrijfsapplicaties en vooral ook de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten in die applicaties, processen en bedrijfsfuncties. 

Daartoe ben je betrokken bij projecten die gebruik maken van of door ontwikkelen op de centraal beheerde applicatie(s). 
– Je stelt specificaties en vereisten op met gebruikers. 
– Je maakt functioneel ontwerpen en becommentarieert deze, richt functionaliteit in of laat deze inrichten in de applicatie(s). 
– Verder maak je testplannen en voer je acceptatietesten uit of coördineert deze. 

Binnen projecten stuurt een projectleider jou functioneel aan. Rondom kleine projecten en releases zit je zelf in de regierol en coördineer je daarbinnen de contacten met gebruikers, belanghebbenden, systeemeigenaar, business-management, ICT, ICT-pakketleveranciers, over wensen, functionele wijzigingen, prioriteitstelling, ontwerp, ontwikkeling, testen en implementeren. 
Ook speel je een belangrijke rol op het vlak van de gelijk gerichtheid tussen De klant en leverancier voor wat betreft de ontwikkelingen rond de (kern)bedrijfsapplicaties. 
Je bent (mede)voorzitter van het AFAS beheeroverleg.

De klant maakt gebruik van het pakket AFAS Profit. Met name voor deze applicatie zoeken ze, gelet het toenemend belang en breed gebruik hiervan, uitbreiding van het team. 
Dit pakket passen ze breed toe binnen de organisatie voor de  salaris- en financiële administratie en voor urenregistratie en facturatie. en ook voor hun klanten (de adviesunits).

Ook hebben ze AFAS in gebruik als leden- en evenementenadministratie. Daarnaast gebruiken ze AFAS voor en door onze klanten in dienstverlenende processen, zoals het voeren van klantadministraties (financieel en fiscaal), uitvoering geven aan werkgevers- en salarisadministratie via de AFAS-payroll. 

Een brede ervaring met AFAS is daarom een vereiste (dan wel een grote pre) om het team hierin te versterken. De komende jaren gaat het pakket een steeds prominentere rol in de organisatie spelen en is het van groot belang dat ze de potentiële bedrijfswaarde benutten.

Functie-eisen

Essentie is dat jouw AFAS ervaring significant moet zijn op:
– AFAS HRM en op Financieel Fiscaal, urenschrijven en factureren in relatie tot een Accountancy dienstverlener.
Dus ervaring met AFAS Outsite en een klantportaal optimaal in te regelen en geautomatiseerde processen door te kunnen voeren. 
– Gebruik van de connectoren ten behoeve van de integraties met bv. Salesforce en de datawarehouse omgeving is evenzo belangrijk.

Als persoon sta je boven de materie van AFAS en je hebt kennis van de business van een accountancy bedrijf.

In termen van ervaring met AFAS wordt van je verwacht dat je meerdere jaren ervaring bij een grote AFAS gebruiker.

Verder heb je:
– Opleiding op Hbo-niveau, bij voorkeur Informatica; of werk-
  en denkervaring op Hboniveau. 
– Meerjarige ervaring in de rol van informatie-/functioneel analist, (coördinerend) functioneel beheerder.
– Brede kennis van en ervaring met het pakket AFAS 
– Minimaal een basale kennis van BiSL, projectmanagementtechnieken als Prince, ITIL, Scrum, Agile werken.
– Ervaring met projectmatig werken.

Aanbod


Inlichtingen

Michel Koning 06 – 34657362

Sollicitatie

Heb je interesse in deze freelance opdracht?vacature? Mail dan nu jouw cv en een korte motivatie. Even bellen kan natuurlijk ook op 085 – 06 53 464. We horen graag van je!