Introductie

Wij zijn op zoek naar een freelance Data analist liefst met ervaring in on-line media.

Locatie: remote
Startdatum: medio februari 2022
Duur: 6 maanden (met optie verlenging)

Organisatie

Je gaat werken voor het grootste digitale nieuwsmerk van Nederland. Met een relatief klein team werken we aan grote dingen: de toekomst van nieuws vormgeven en verbeteren voor onze 7,5 miljoen maandelijkse gebruikers.
Het team is ambitieus en getalenteerd en altijd met elkaar bezig om na te denken hoe het beter kan. Onze ‘newsroom’ is een zeer open werkomgeving. De redactie, product, marketing, data, sales en IT werken zij aan zij. Iedereen wordt aangemoedigd om zich uit te spreken, mee te denken en initiatief te tonen om de verschillende producten elke dag beter te maken. 
De sfeer op de vloer (en op Slack) is zeer informeel. 

Als senior analist speel je een cruciale rol in de doorontwikkeling van dit digitale merk. Je haalt inzichten uit alle beschikbare data over het gebruik van zowel de website als de mobiele apps.
Hiermee leg je de basis voor alle beslissingen die in de organisatie genomen worden. Jouw analyses maken dus impact!
Er wordt van je verwacht dat je het data- en impactgedreven werken naar een nog hoger niveau tilt. Je werkt hierin samen met verschillende teams (o.a. IT, Product, Marketing & Redactie).

Functie

Jouw hoofd verantwoordelijkheden bestaan uit:
– Het volgen van bezoekers over de site en apps en hun gedrag in kaart brengen.
– Onderzoeken of nieuwe product features het beoogde gebruik en gedrag tot gevolg hebben.
 Je rapporteert je bevindingen aan de organisatie, helpt met het vormen van KPI’s en motiveert iedereen om met data resultaten te halen.
– Daarbij ga je proactief op zoek naar de belangrijkste behoeften in de organisatie om te kunnen sturen op het leveren van de meeste waarde. Op basis daarvan kom je met analyses, modellen, experimenten en nieuwe (algoritmische) oplossingen.

Functie-eisen

Qua technologie gebruikt de klant: SQL, Python, Spark, Dataiku, Databricks, Looker, Tableau, Redshift en AWS infrastructuur.

Inlichtingen

Michel Koning 06 – 34657362

Sollicitatie

Heb je interesse in deze freelance opdracht? Stuur dan jou up to date cv + korte motivatie + indicatietarief in Word format aan michel.koning@optimizit.nl of bel met 06 – 34657362 voor meer informatie.